SİGORTAMEDYA ÖZEL
AXA Türkiye’nin, 2019 yılında başlattığı “Gelecek Fakültesi”, 5. Dönem eğitimlerine başladı. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile AXA Yetkinlik Akademisi (AYA) iş birliğinde hazırlanan ve desteklenen eğitim programlarıyla AXA Türkiye, hem acentelerine hem de sektöre profesyonel katkı sağlamayı amaçlıyor. “Gelecek Fakültesi” çatısı altındaki “Gelecek Sensin” ve “Yükselen Yıldızlar” eğitim programlarına gelişen teknoloji ve ihtiyaçlardan yola çıkarak “yapay zekâ, dijitalleşme, teknoloji, inovasyon” alanındaki eğitimler de eklendi. Türk sigorta sektöründe bir markanın tescil ettirdiği ilk fakülte olan Gelecek Fakültesi’ndeki programlara yoğun ilgi olduğunun altını çizen AXA Türkiye Satış, Kurumsal İletişim ve Sağlık Başkanı Sanem Çıngay Buçukoğlu “Acentelerimizin profesyonelleşmesine katkı sağlamak, yetkinliklerini artırmak, potansiyellerini keşfetmeleri için farklı bir bakış açısı kazandırmak üzere kurduğumuz fakültemize olan ilgi her sene artarak devam ediyor. “Gelecek Sensin” ve “Yükselen Yıldızlar” isimli iki farklı program ile yürüttüğümüz eğitimlerimizin içeriğini gelişen koşullar ve ihtiyaçlar çerçevesinde her yıl değiştiriyor, geliştiriyoruz. Bu yıl teknoloji ve yapay zekâ odaklı eklemeler yaptığımız programımızın eğitim sürecinin yeni nesil sigortacılarımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
MetLife Vakfı ve Genç Başarı Eğitim Vakfı, Career Meet-Up etkinliğine imza atıyor. Kasım ayının ortasında gerçekleştirilen etkinliğe katılan 80 liseli genç katılarak kariyer seçenekleri hakkında bilgi sahibi oldu. 10 gönüllü MetLife çalışanından mentörlük desteği alan gençler, kariyer yolculukları, iş hayatı ve doğru işi seçme konusundaki sorularına yanıt buldu. MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven, “Meet Up, kariyer planlamasının başındaki lise öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Hızla değişen dünyamızda gençlerimizi küresel rekabete en iyi şekilde hazırlamayı hedefliyoruz. Bu proje ile öğrencilerimizin profesyonellerden destek alarak geleceklerini şekillendirmesini ve hayata bir adım önde başlamalarını amaçlıyoruz. Meet Up toplantıları, gençlerimizin kariyer fikirlerini geliştirmelerine ilham veren önemli bir platform” diye konuştu.
Üniversitelerin Risk Yönetimi ve Sigortacılık konularını kapsayan bölümleri ile sigorta sektörünü buluşturmayı amaçlayan Risk Analizi ve Sigortacılık Kulübü (RAS), faaliyete geçti. RAS Kulübü’nün hedefleri arasında, Türkiye genelindeki üniversitelerde sigortacılık bölümleri için seminerler düzenlemek, sigorta sektörüne yönelik kariyer merkezi kurmak ve sigorta şirketlerinin departman yöneticilerinden online eğitimler sağlamak yer alıyor. Ayrıca, sigorta şirketlerini yerinde ziyaret etme ve sigortacılık öğrencilerinin sektörle buluşacağı büyük bir etkinlik olan “Insurfest” düzenleme planı da bulunuyor. RAS, ilk etkinliğini 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdi. Etkinliğe Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, Allianz Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Yücenur, Bereket Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Faruk Gökçen, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy, Sağlık Sigortalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Elvan Atalay ve Finansal Sigortalardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Tekbaş, Maher Holding Pazarlama Direktörü Funda Çakır Deniz, Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, AREX Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Dr. Abdullah Kara, öğrencilerle bir araya gelerek kariyer yolculuklarından bahsetti.
ALC Servis, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı MESEM-Mesleki Eğitim Merkezi ve ticaret liseleri işbirliği ile gençleri onarım sektörüne kazandırmak için harekete geçti. Şirket, işbirliği sonucu geleceğine yatırım yapmak isteyen gençlere çıraklıktan başlayıp ustalığa uzanan süreçte destek oluyor. Teorik eğitimlerini MESEM ve ticaret liselerinde alan gençler pratik eğitimlerini ise ALC Servis’ten alıyor. Teorik ve pratik eğitim alan gençler, eğitim sürelerinin sonunda ustalık belgesi alarak usta olarak sektöre kazandırılıyor.
Gençlerin yetkinliklerini geliştirmek ve sektöre nitelikli personel yetiştirmek için kolları sıvayan Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği (SBD), ‘Broker Akademi’yi kurarak bu konuda önemli bir adım attı. ‘Broker Akademi’de reasürans, yangın sigortaları, nakliyat sigortaları, makine kırılması sigortaları, sigorta hukuku gibi derslerin yanı sıra dijital sigortacılık, etkili sunum teknikleri ve yazılı iletişim gibi dersler de yer alıyor.